ErkkiSaarinen

Ohisalo, miksi vain 8?

Jos kahdeksalla laittomalla siirtolaisella on oikeus tulla Suomeen, niin silloin logiikan mukaan kaikilla on.

Miksei Ohisalo siis ehdota kaikkien Italiassa olevien siirtolaisten Suomeen tuontia, jos se kerran on vihreiden politiikan ytimessä ja tukee Suomen pj. linjaa? Miksi vain kahdeksan? Moraaliposeeraus, ilman logiikkaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Onhan se tietysti vähemmän kuin 9, mutta kuitenkin enemmän kuin 7. Aivan kohtalainen kompromissi.

Päätös on ymmärtääkseni tehty hallituksessa, eikä erityisesti Ohisalon korvien välissä. Kollegiaaliset ratkaisut ja yhteinen vastuu, joita presidenttikin keväällä hallitustyöskentelyltä vaati.

Käyttäjän IonMittler kuva
Ion Mittler

Yksittäistapaus, jonka kanssa on hyvä poseerata kun tämä tapaus on niin kivasti julkisuudessa esillä kansainvälisesti.

Tämä tapaus kannattaa unohtaa, hämäysliike, ja tarkkaillaan vain isoa kuvaa, kokonaisuutta. Josta Suomi ei voi eikä aio ottaa määräänsä enempää omalle vastuulleen.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Italian sisäministeri Salvini ihan itse vaati muita EU-maita ottamaan matkustajat vastaan. Euroopan komissio pyysi vastuunjaon vakavasti ottavia niin tekemään. Saksa, Ranska, Portugali, Suomi ja Luxemburg ilmoittautuivat.

Laivalla oli siirtolaisia kaikkiaan peräti 42. Trumpin Yhdysvallathan olisi moisesta määrästä kaatunut kuolleena maahan, mutta Eurooppa nyt juuri ja juuri pärjää. Hallituksen mukaan Suomella on "valmius" päästää maahan "enintään" kahdeksan. Jos Saarinen oikein suureen ääneen vaati suurempaa lukua, ehkä sitä voidaan harkita.

Kenenkään turvapaikkahakemusta ei tietenkään vielä ole käsitelty.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Miksi siirtolainen hakisi turvapaikkaa?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

En osaa sanoa. Saarinen on merkinnyt aiheeksi "EU:n turvapaikkapolitiikka".

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

J-P, alus on hollantilaisen varustamon omistama, jota saksalainen järjestö operoi. Italian sisäministeri Salvini ihan itse vaati ainoastaan Hollantia ja Saksaa ottamaan vastaan sen matkustajat, koska nämä maat olivat syyllisiä Italian lakien rikkomiseen. Suomesta hän ei maninnut sanaakaan.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Turvapaikan hakeminen ei ole mitenkään laitonta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Onko kirjoituksessa sanottu olevan laitonta? En itse noin lukenut. Sen sijaan turvapaikkahakemus on Dublin asetuksen mukaan jätettävä siihen ensimmäiseen Euroopan maahan johon saapui eli tässä tapauksessa EU:n tulisi järjestää turvapaikkahakemusten käsittely Italian maaperällä ja tutkia nuo hakemukset. Kielteisen päätöksen saaneet tulee palauttaa kotimaahan. Näitä Italiaan tulleita ei pitäisi siirrellä mihinkään jäsenmaahan vaan unionin tulee itse järjestää tulijoiden oikeus oleskelulupaan unionin alueelle. Myönteisen luvan saaneita vasta tulisi siirrellä vastaanottaville maille.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

"Sen sijaan turvapaikkahakemus on Dublin asetuksen mukaan jätettävä siihen ensimmäiseen Euroopan maahan johon saapui "

No, näinhän asia ei ole vieläkään. Teille persuille pitää toistaa samaa asiaa mutta sillä ei näy olevan vaikutusta. Dublinsopimus ei ole velvoittanut eikä velvoita jatkossakaan t u r v a p a i k a n h a k i j a a hakemaan turvapaikkaa ensimmäisessä Schengen- alueen maassa, johon turvapaikanhakija saapuu. Dublinin sopimus velvoittaa jäsenmaata
k ä s i t t e l e m ä ä n turvapaikkahakemuksen sopimuksen mukaisesti.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Rinteen hallituksella näyttää olevan johtoajatuksena jo hallitusohjelmaa luetun perusteella se, kun Suomi on nyt eu:n puhemaa puolivuotta, niin tulee olla esimerkin näyttäjänä myös taakanjaossa. Olen jokseenkin varma, että Ohisalo vihreiden johdossa (ilmeisesti vasemmistoliiton kanssa yhdessä) on ollut valmis ottamaan kaikki tänne meille, mutta keskusta ei ole tuohon suostunut. Onhan hallitusohjelman mukaan jo selvää esimerkin näyttäminen ilmastotalkoissa. Miksi ei sitten jokaisessa asiassa? Onhan Suomella varaa pröystäillä milloin missäkin, kunhan vaan saa näyttää /näytellä rikkaampaa kuin onkaan. Näytteleminen on jatkunyt koko eu-jäsenyyden ajan. Mitä näillä politiikkamme eliitti hakee? Jospa kiinnostaa hyvät tulevaisuuden virat unionin leivissä? Viis siitä iten kansalaisten hyvinvoinnin laita on.

Rinteen hallitus ensi töikseen loi uusia virkoja ns. hyvä veli virkoja puolueiden edustajille ja tämä vaikka rahaa ei noihin olisikaan tai ainakin niin, että sekin raha olisi käytettävissä paremmin hyödynnettäviin kohteisiin.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Ehkä vihreät haluavat erottautua perussuomalaisista, jotka hallituksessa ollessaan ottivat 32 000 turvapaikanhakijaa vuodessa Suomeen?

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Paljonko tämä esimerkki maksaa Suomen veronmaksajille
kaikkine kuljetuksineen mennen-tullen, turvapaikka-
prosesseineen, oikeudenmukaisine ja mistään tinki-
mättä moninkertaisine valituskertoineen, jotta
Vihervassu se ja se on tyytyväinen lopputulokseen
ja Suomen oikeuslaitoksen toimintaan ?

Toimituksen poiminnat