ErkkiSaarinen

Suomi ikääntyy, mistä työntekijät?

Vastaus otsikkoon: Nuorista suomalaisista miehistä ja järkevästä työperäisestä maahanmuutosta.

Suomalaiset nuoret miehet

Parhaassa työiässä olevien (25-54-vuotiaat) miesten työllisyysaste oli 2017 Kreikan, Italian ja Espanjan jälkeen OECD-maiden neljänneksi matalin. (Lähde: OECD). HUH!

20 prosenttia suomalaisista 25-34-vuotiaista miehistä ei ollut töissä 2017. Tilastokeskuksen työssäkäyntitilaston mukaan jopa 25 prosenttia tuon ikäisistä suomalaisista miehistä oli vailla töitä. (Lähde: Tilastokeskus). HUH!

Nämä tilastot juontavat juurensa jo peruskouluun, josta ko. nuoret miehet tulevat ulos ilman kunnollista luku-, kirjoitus- tai laskutaitoa. Eli, lisää tasokokeita peruskouluun ja lisää tukea ja opastusta niille, joiden nähdään putoavan. Tukea tukea tarvitseville, ei koko ikäluokalle.

Järkevä työperäinen maahanmuutto

Seuraava hallitus suunnittelee, millaista työperäistä maahanmuuttoa Suomi todella tarvitsee. Siis sellaista, että tulijat integroituvat Suomeen työaloille, joihin ei ole suomalaista tarjontaa, saavat sellaista palkkaa, että pärjäävät täällä ilman tukia. Nyt esimerkiksi pääkaupunkiseudulla KELA:n toimeentulotuen saajista noin 40% on maahanmuuttajia. HUH!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Tuomalla filippiiniläisiä Suomeen suomalaisten työttömyys yhä vaan pahenee.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Työntekijä mihin ja millä rahalla ?

Suomeen tarvitaan paljon yksityisrahoitteisia ja vientiin liittyviä työpaikkoja mahdollistamaan verotuloin edes hyvinvointipalveluiden pysymisen entisellään.

Suomeen ei tarvita sen yhden ensimmäistä uutta julkisen sektorin työpaikkaa eläke-etuineen, sillä niitä on jo muutoinkin enemmän, mitä todelliset varat todellisesti sallivat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomeen ei tarvita sen yhden ensimmäistä uutta julkisen sektorin työpaikkaa"

Yhtälailla nämä yksityisen sektorin halpatyöntekijät ovat rasite yhteiskunnalle joka joutuu maksamaan asumisen ja tukemaan taloudellisesti kun palkallaan ei pärjää. Pitäisi hyväksyä slummit ja kieltää terveydenhoito yhteiskunnan kustannuksella niin päästään amerikanmalliin.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Jarmo Makkonen

Tarpeeksi tiukaksi kun menee, jokaiselle löytyy työpaikka !

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Työpaikka löytyy, elämiseen riittävä palkka onkin toinen asia. Ihmettelen miksi kokoomus haluaa lisätä julkisia menoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset