ErkkiSaarinen

Sipilän ja Orpon takinkäännös turvapaikkapolitiikassa

  • Sipilän ja Orpon takinkäännös turvapaikkapolitiikassa

Vuosi sitten Sipilä ja Orpo sanoivat, etteivät Perussuomalaiset sovi heidän hallitukseensa arvopohjan erilaisuuden takia. Arvopohjaongelmat näkyivät erityisesti turvapaikkapolitiikassa.

Perussuomalaiset olivat ehdottaneet esimerkiksi vastaanottokeskusten perustamista EU:n ulkopuolelle, Välimeren taksiliikenteen estämistä, Dublinin sopimuksesta kiinnipitämistä, eli hakija ei saisi valita mieluisinta EU-maata, vaan rekisteröityä pitäisi ensimmäisessä EU-maassa.

Lisäksi Perussuomalaiset ovat ehdottaneet Suomessa kielteisen päätöksen saaneille turvapaikanhakijoille palautuskeskuksia, jotta laittomasti täällä olevat eivät katoaisi harmaille työmarkkinoille.

Mikään ei ole Sipilälle ja Orpolle kelvannut, koska pakolaissopimukset, ihmisoikeuslainsäädäntö, oikeusvaltio ja rasismi.

Nyt, kun samoja aloitteita tekevät muut EU-maat, Sipiläkin (ja Orpo) kääntävät takkinsa ja arvomaailmansa ja ovat ehdotusten takana. Eiköhän kaikille ole viimeistään nyt selvää, että vuoden takainen hallituskriisi ja arvopuheet olivat pelkkää kansan hämäystä ja valtapolitiikkaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Osoittaa selvästi sen että eivät uskalla olla eri mieltä kuin mitä ovat "johtavat" eu-maat ja mieli kääntyy aina sen mukaan mitä isommat ovat mieltä. Melkoisen säälittävää toimintaa ja vielä säälittävämpää oli alkaa hourailemaan arvo pohjasta.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

Jokainen omilla aivoillaan ajatteleva tietää arvopohjajargonin olevan puhdasta poliittista teatteria.

Nythän demaritkin ovat mukana perussuomalaisten vastaisessa liikkeessä. Tällä haetaan puhtaasti asemia eduskuntavaaleja varten.

Demareidenkin ulostulo liittyy siihen kumpi saa kriittiset duunareiden äänet.

Hauska muuten huomata, että EU on tullut perussuomalaisten linjoille ja Halla-aho on ollut vuosia täysin oikeassa koko ajan.

Aulis Saarijärvi

Kyllä Sipilän pariskunta täytyy olla vanhurskasta ja suvaitsevaa! Yhä voi Google-kuvahaulla Kempeleen kartanosta, löytää Suomeen houkuttelumainosta. Liekö urgua, jossa lisäksi kerrotaan, että rikas pääministerisuku lahjoittaa tulijoille sellaisia keltaisia kartanoita. Valtio antaa 92 euroa vuorokaudessa käyttörahaa ja kaikki matkat ja ruoka on ilmaista.

Africansia kai on toinen kieli, joka ei lupaa aivan yhtä paljon, mutta opettaa, ettei pidä jäädä Italiaan, Saksaan tai Hollantiin. Pitää tulla Suomeen saakka ja sanoa rajalla se taikasana ”asyysulloon!” Parempi olla passitta ja nuorukaisen vielä alle 17 täyttänyt,niin saa rahaa. Käännöksistä google, olen tiedot ottanut selkosuomeksi.

PS Eikö ne jakaneetkaan kartanoitaan? Kepu pettää aina!

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Vihreiden gallupnoste oli vuosi sitten kovimmillaan joten ehkäpä Orpo ja Sipilä pelkäsivät enemmän vihreitä kuin perussuomalaisia.

Toni Rintala

Nyt Siniset ja Terho käänsi myös takin ja PS:n linja kelpaakin taas. Käsittääkseni he jättivät PS:n juuri tällaisen PS-näkemyksen takia!

Terho: "Julkistaloutemme romahtaisi, palvelumme ajettaisiin alas, yhteiskuntamme (kuten sen nyt tunnemme) hajoaisi. Silti auttaisimme vain mitätöntä prosenttia maailman paisuvasta väestöstä, joka kehitysmaissa jatkaa hallitsematonta kasvuaan."

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Sinisten ainoa toivo saada kannatusta on vaatia kireää maahanmuuttopolitiikkaa. Muussa tapauksessa he eivät eroa mistään muusta puolueesta. Sekään ei varsinaisesti erottaisi heitä perussuomalaisista muuten kuin siten, että sillä saattaisi saada niiden maahanmuuttokriittisten ääniä, jotka eivät voi äänestää Halla-ahon puoluetta, koska hänhän on median mukaan natsihirviö.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Smurffit kääntää tarvittaessa vaikka nahkansa jos se hillotolpan kuivumisen estää.

Tomi Leskinen

Vaalit lähestyy, niin takit alkaa kääntymään...

Timo Heikkila

Ajatella, jos joskus kaipaamme nykyistäkin hallitusta, miettien ennen oli kaikki paremmin...

Toimituksen poiminnat