ErkkiSaarinen

Suomalaiset kieltäytyvät tarjotusta rasisti-viitasta

Uudestaan ja uudestaan Helsingin Sanomat tarjoaa suomalaisille rasistin viittaa. Nyt tänään alla olevan artikkelin avulla. Artikkelissa maahanmuuttaja tarjoaa ongelmiensa syyksi suomalaisten rasisimia.

Kannattaa lukea kymmenet asialliset kommentit artikkelin lopusta. Ne kertovat, että suomalaiset eivät ole rasisteja eivätkä myöskään enää halua vaieta sellaisen propagandan kohteina.

 

ps. HS-sensuuri ei ole ainakaan vielä ehtinyt tätä juttua tehdessä poistaa kommentointia.

 

https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005710818.html

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Se on vähän hankalampaa täällä Suomessa tuo kantaväestön syyllistäminen, koska suomalaisia ei voi syyttää vakavalla naamalla kolonialismista ja mustien orjuuttamisesta, koska suomalaiset ovat itse kokeneet samaa siinä kuin afrikkalaisetkin. Eikä meidän päälle voi kaataa mitään syyllisyyttä toisen maailmansodan tapahtumista.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Piilomainontaa.Artikkeli on maksumuurin takana.Ja toisekseen tuollainen kyhäelmä ei täytä blogin määritelmää.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Kyllä mulla aukeaa koko juttu enkä todellakaan maksa bravdan lukemisesta.

Toni Rintala

Eikös joka päivä muutaman HS-valeuutisen pääse lukemaan ilmaiseksi?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ainakin yksityisellä ikkunalla voi lukea muutaman jutun hesarista.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tossahan kerrotaan ihan suoraan että eivät kotoudu tähänkään maahan ja luulen että mitä muslimimmat vanhemmat niin sen vaikeampi lapsien on kotoutua.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Mikä vika Hesarin jutussa oli. Minusta tuo selvitys on erittäin asiallinen. Artikkelista selviää, että "Keväällä julkaistussa tutkimuksessa seurattiin reilua 9 000 yläkouluikäistä."

Ilmeisesti noin iso otanta on persuille liian suuri.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta Hesari kyllä joka yhteydessä korostaa jo liiaksikin tuota ainaista virttä, että suomalaiset ovat niin rasistinen kansa. Eivät jätä yhtään tilaisuutta siihen käyttämättä:)
Ihan puhtaalta pöydältä itse lähden, sillä en ole persu, enkä enää edes tiedä mihin ryhmään kuuluisin, tai edes haluaisin kuulua? Olisinkohan eniten kallellaan lepomäkeläiseksi?

Jos on vähänkin ulkomaalaisia lehtiä ja uutisia seurannut, niin jopa väittäisin, että me suomalaiset ollaan ihan kilttejä-, lompakko liikaakin avoinna olevia- ja jopa sinisilmäisiäkin ihmisiä. Kiltteys on sinänsä hieno piirre, mutta joskus se on myöskin puhdasta tyhmyyttä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Suomessa palvelun "kiltteys" ja ystävällisyys teilataan aina tyhmyydeksi. Palvelun pitää suomalaiselle olla tylyä ja ilkeää.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #28

Jukka, kyllä nyt käsitit minut väärin. Ystävällisyys ja kohteliaisuus on suuri arvo sinänsä, myöskin meille kaikille suomalaisille. Tyhmyyttä se vain on silloin, kun se on liiallista anteliaisuutta, jolla potkitaan ehkä tietämättäänkin liikaa vain omaan nilkkaan.

Jos omat köyhämme kärsivät liikaa ja anteliaat päättäjät tuntevat olevansa tosi hyviksiä, vaikka pientuloiset ja työllä liikaa raskautetut lapsiperheet raatavat aina vain enemmän tullakseen edes jotenkin toimeen. Toisilla on vapaa-aikaa liikaakin ja toisilla taas liian vähän. Oikeus ja kohtuus, ja tasa-jako ihmisten kesken, olisi parempi vaihtoehto kaikille.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #31

Tarkoittanet että se tylyys ja epäystävällisyys täytyy varata vain ulkomaalaisten palvelukseen, mutta suomalaisia voi palvella ystävällisesti ja kiltisti.

Huomattu on. Mutta olisi syytä muistaa että myös meillä maahanmuuttajilla ja turistina maassa kävijöillä on myös rahaa, ja valta ohjata se sellaisiin palveluihin ja maihin joissa ei avoimesti vihata jokaista vieraskielistä.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #35

J.S:"Mutta olisi syytä muistaa että myös meillä maahanmuuttajilla ja turistina maassa kävijöillä on myös rahaa, ja valta ohjata se sellaisiin palveluihin ja maihin joissa ei avoimesti vihata jokaista vieraskielistä."

Tekisit sitten sen, mutta ainakin lopeta se jatkuva monotoninen vinkunasi siitä miten "teitä maahanmuuttajia" vihataan ja kohdellaan huonosti.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #35

Jukka, en ymmärrä yhtään tuota sinun asennettasi. Minusta Suomessa on aina suhtauduttu ulkomaalaisiin hyvin ja erityisesti monet turistitkin ovat suomalaisten ystävällisyyttä useasti kehuneet. Riippuu tietysti hyvin usein myöskin vastapuolen käytöksestä. Niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan.

Ehkä sinä itse käyttäydyt maailmanomistajan elkein ja se ei juuri hymyilyyn innosta ketään palveluammatissa olevaa suomalaista. Itse olen asunut vuosia myöskin niin Sveitsissä, kuin Saksassakin, joten vähän löytyy minultakin vertailupohjaa ulkomaanelävistä:)

Oman mittapuuni mukaan suomalaiset ovat enemmänkin kuin vain hyvää keskitasoa, jos heitä vertaa muihin eurooppalaisiin. Aasiassa ja Usassa olen aina saanut poikkeuksellisen hyvää palvelua, jopa välillä kiusaantumiseen astikin, kun tiedän pääasiassa rahan ratkaisevan palvelun tason.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #47

Siinäpä taas uusi "hyvä" syy vihata amerikkalaisia: "Usassa olen aina saanut poikkeuksellisen hyvää palvelua, jopa välillä kiusaantumiseen astikin, kun tiedän pääasiassa rahan ratkaisevan palvelun tason."

Suomessahan palvelun tason ratkaisee ihmisen maahanmuuttostatus, ulkomaalaisuus, etninen perimä ja uskonto. Rahalla ei asian kanssa ole mitään tekemistä, sillä suomalainen palvelee vain kutsumuksensa mukaan. Rahasta viis, kunhan vain saa olla ylimielinen asiakasta kohtaan.

"Ehkä sinä itse käyttäydyt maailmanomistajan elkein" Niin kai sitten. Samoin kuin lapseni, jolle joskus koulussa historianopettaja tokaisi että "amerikkalaiset ovat niin tyhmiä etteivät tunne omaa historiaansa". Amerikkalais-suomalaista on kiva haukkua, eikö niin?

"Maailmanomistajan elkeiksi" Suomessa leimataan aina jo se, että joku on tullut turistina maahan tai jopa muuttanut sinne. Mielipidesivuilta saa lukea että me maahanmuuttajat olemme ylimielisiä ja suomalaisuutta halveksivia. Täälläkin taas tälläkin kertaa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #49

Olet sinä hauska mies Jukka! Olet juuttunut vihaan ja vihaamisen tunteeseen niin syvästi, ettet muuta käytöstä osaa edes ajatella?? Erikoinen asenne sinulla, mutta ehkä silläkin on omat syvemmät syynsä.

Minä itse en vihaa ketään, enkä mitään. En ainakaa näin äkkipäätä keksi yhtään syytä tai asiaa, joka aiheuttaisi minussa vihaa. No, ehkä tämä riittää nyt tätä lajia, joka ei vie asiaa mihinkään eteenpäin. Sinulla on oma tiukka asenteesi, että suomalaiset vihaavat kaikkea mikä on "ulkomaalaista"?? Minulle ja ulkomaalaisille ystävilleni se on täysin hebreaa, ja vieras kummallinenkin ajatus.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Suosikkiartisti Mikael Gabrielin vaimo oli joutunut rasismin uhriksi käytyään kaupassa. Ei kuulemma osannut riittävän hyvin suomea.

Turha siis kiistää rasismia kun se on kuitenkin ihan joka päiväistä.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Ja kenenkään sanomisia, tai tarkoitusperiä, ei voi koskaan epäillä. Varsinkaan jos jutussa on kuultu vain yhtä osapuolta.

En väitä tuosta tapauksesta mitään, mutta sinä osoitit hyvin mistä kuplassa elämisessä on kyse. Onnea sinne omaan maailmaasi..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suosikkiartisti Mikael Gabrielin vaimo oli joutunut rasismin uhriksi käytyään kaupassa. Ei kuulemma osannut riittävän hyvin suomea."

Tuollainen väittämä kuullostaa niin älyttömältä että olisi mukava lukea tausta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Täysin totta. Englanninkielinen perheeni sai usein tuntea olevansa ei-toivottu asiakas. Luulisi että edes turismin ylläpitämisen vuoksi Suomessa haluttaisiin palvella joskus myös vieraalla kielellä.

Helsingissä tämä ei yleensä ole ongelma, mutta Helsingin ulkopuolella tosiaan jokapäiväinen ongelma vieraskieliselle.

Käyttäjän JuhaKarhu kuva
Juha Karhu

Jos/kun elämässäni tulee vastoinkäymisiä alan syyttämään muita rasismista, on se totta tai ei.

Näin voin valehdella itselleni ja olettaa että olen erinomainen, muissa se syy aina on.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#11 Tämä on sitä rasismilla ratsastamista. Suomessa ainoa syy, miksei kieli, luku, kirjoitus ja kulttuuritaidoton voi opiskella lääkäriksi on suomalaisten rasismi.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Mukavaa, että täällä kirjoittaa myös Aallon tapaisia humoristeja.

Juha Hämäläinen

Juttu on tyypillinen yliopiston tutkijan tarina. Totuus on, että Suomi on erittäin suvaitseva muuttajille, jotka sopeutuvat itse. Otan esimerkin, ettei jää epäselväksi. Oletko jonkun kuullut valittavan Aasiasta tulleista mamuista? Tuskin. He sopeutuvat itse ja ovat toimeliaita, vaikka tulevat kehitysmaista.

Muuttajan tehtävä on oppia kieli, etsiä työ, opiskella ja sopeutua paikalliseen elämään. Muuttajan tehtävä ei ole tulla jatkamaan entistä elämäntyyliään Suomeen.

Erityisen tärkeää on, että vanhemmat pitävät huolen lastensa sopeutumisesta. Mitään jatkuvia tukitoimia ei yhteiskunnalta tarvita, se vain poistaa oma-aloitteisuutta ja korostaa tarinaa sopeutumisen vaikeuksista. Se valitus ei sitten lopu koskaan.

Sama koskee nuorten vaikeuksista valittanista. Nuorilla ei koskaan ole ollut helpompaa elää kuin nykyään. Mutta narratiivi on juuri päinvastainen ja siksi täysin mitättömät elämän haasteet ovat nousseet elämän esteiksi nuorille.

Olen itse elänyt eri kulttuureissa eikä mieleeni ole tullut, että jonkun asuinmaan tehtävä olisi auttaa minua kaikessa. Se on kyllä ihan muuttajan oma homma.

Suomalaiset eivät halua Suomeen elätettäviä lusmuamaan ostareiden käytäville. Emmekä halua massamuuttoa. Ei meidän tule suostua kumpaankaan. Jos se on rasismia niin syyttäjän paras tutkituttaa päänsä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kiitos Juha, hyvä kommentti.
Eipä tarvitse kuin käydä Sellossa päivällä, niin kaikissa hampparipaikoissa on tyytyväisen näköisiä nuoria miehiä, joilla on aikaa käyttää ruhtinaallisesti kivoihin seurusteluhetkiin kavereiden kanssa. Joskus kyllä nämä käytävien tuoleilla lojuvat nuoret hyväntuuliset herrat minuakin ärsyttävät, kun kaupan kassoilla tiedän olevan monia nuoria yksinhuoltajaäitejä, joiden kiireet lastenhoidon ja työn välillä ovat piirtäneet jo väsymyksen jäljet kasvoihin.

Mutta elämä on usein epäoikeudenmukaista, kun se niin päättäjien taholta järjestetään...

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#12

>Sama koskee nuorten vaikeuksista valittanista. Nuorilla ei koskaan ole ollut helpompaa elää kuin nykyään. Mutta narratiivi on juuri päinvastainen ja siksi täysin mitättömät elämän haasteet ovat nousseet elämän esteiksi nuorille.

ooo

Hyvin sanottu.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Muistan kuinka Suomessa asuessani kävin joskus kahvilla ostoskeskuksessa. Pöydät oli sijoitettu käytävälle ja istuin siinä kaiken kansan nähtävillä.

Jos olisin tiennyt että sellainen "lusmuaminen" satuttaa Juha Hämäläistä niin kovasti, en tietenkään olisi niin tehnyt.

Mitenkähän ne ostarien kahvilat menestyvät jos kukaan ei niissä käy? Onko niiden poistaminen tämän vihan tavoitteena?

Juha Hämäläinen

#25. Jukka päättelet ihan omiasi. Tiedät hyvin mistä kirjoitin. Minä olen ikäni toiminut kymmenien kulttuureiden ja kansallisuuksien kanssa. Minulla eikä suomalaisilla yleensä ole vieraskammoa tai rasismia. Me vain nyt emme pidä lusmuamisesta toisten piikkiin.

Kun käyt Hesan ostareissa ja erityisesti Lähi-itäkeskuksessa niin selviää sinulle mistä kyse. Samat nuoret miehet kellon ympäri kahviloissa vuodesta toiseen. Se ei olisi mahdollista, jos opiskelee tai on töissä. Työssä käyvät mamukaverini tietävät kertoa ja he ovat asiasta yhtä ärtyneitä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #40

Tiedän kyllä. Sanna Antikainen jo pari vuotta sitten tällä palstalla kertoi pystyvänsä tunnistamaan maahanmuuttajan hänen ulkomuodostaan. Hän kertoi myös että häntä häiritsevät meidän maahanmuuttajien "notkuminen" ostoskeskuksissa.

Tuntuisi että Suomen kannattaisi hyväksyä meidät "maahanmuuttajan näköiset" ihmiset samalla tavalla kuin muutkin, eikä pahastua siitä jos he joskus hetkeksi kahville pysähtyvät. Sitä vartenhan kahviloita Suomeen on perustettu, vaikka nykyisin näyttää siltä että ne kahvilat ovat vain tietyn puolueen edustajia varten.

Ja kyllä, työnantajan "piikkiin" on joskus tullut lusmuiltua, niin kahviloissa kuin ravintoloissakin. Sellaista kansainvälinen työ on, eikä siinä aina voi ottaa huomioon sitä että herättää pahennusta varsinkin kun meitä englantia puhuvia on joskus ollut useampikin koolla samaan aikaan. Kai se "toisten piikkiin lusmuilu" on sen verran paha juttu että kahviloiden ja ravintoloiden ulkopuolella pitäisi olla varoituslappu meitä "maahanmuuttajan näköisiä" varten, ettei kantaväestö pahastu.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #41

Työnantajaa näillä ei ole. Vain etuuksien myöntäjät eli ne, jotka töissä aamusta iltaan. He maksavat selkänahastaan toisten oleilun ja se ärsyttää. Kun menen notkumaan kahvilaan milloin missäkin maailmalla niin teen sen työni tuloksilla.

Sotket jälleen asiat tahallasi. Kuten niin usein valitettavasti.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #43

Mistä olet saanut käsityksen ettei kenelläkään meistä maahanmuuttajista ole työnantajaa?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

kaija kelhu:
"Minusta Hesari kyllä joka yhteydessä korostaa jo liiaksikin tuota ainaista virttä, että suomalaiset ovat niin rasistinen kansa."
Kelhulla on kelvoton yritys väittäessään suomalaiset ovat Hesarin mukaan rasistinen kansa. Väite on aivan päätön. Missä Hesari on noin toiminut? Se on kyllä totta, että kyllä maassamme on rasisteja ihan omiksi tarpeiksi. Rasisteilla on kyllä riittävästi omia tiedotuskanavia. Niillä sivuilla voisi Kelhu viihdyttää itseään.

Juha Hämäläinen:
"Juttu on tyypillinen yliopiston tutkijan tarina." Jos vaivautuisit lukea Hesarin haastattelun, niin et huutelisi aivan puskista. Lainataan nyt vielä kerta pätkä Hesarin juttua. "Keväällä julkaistussa tutkimuksessa seurattiin reilua 9 000 yläkouluikäistä."

Miksi et paneudu itse tuohon artikkeliin? Tutkimuksen löytää kokonaisuudessa julkaisusta "Salmela-Aron ja professori Frosso Motti-Stefanidin toimittamassa European Psychologist -lehden maahanmuuttoteemaisessa numerossa.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Kelvoton olen Reijo, ja nyt vielä lisäsin öljyä laineille:)
Minulle on jäänyt kuva, että rasismista suomalaisia syyttävät ylipäätään kaikki tiedotusvälineet - ei yksin Hesari. Kelhu ei liiku kyllä koskaan muilla keskustelukanavilla. Ei ole tarvetta ja aikakin on jo niin rajallista tällä iällä, että muutakin kivaa elämästä vielä löytyy.

Rasisteja löytyy kaikkialta, mutta ne ovat kuitenkin ikäviä yksityistapauksia, mutta ei sekoiteta sitä hallitsemattomaan maahanmuuttoon, jota voi aina kritisoida, jos se on keskittynyt vain parempaan ja helpompaan elintasoon. Oikeat pakolaiset ovat taas ihan eri juttu.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Minulle on jäänyt kuva, että rasismista suomalaisia syyttävät ylipäätään kaikki tiedotusvälineet - ei yksin Hesari." Kelhu parantaa kirjoituksiaan kuin sika juoksuaan.

"Rasisteja löytyy kaikkialta, mutta ne ovat kuitenkin ikäviä yksityistapauksia, mutta ei sekoiteta sitä hallitsemattomaan maahanmuuttoon, jota voi aina kritisoida, jos se on keskittynyt vain parempaan ja helpompaan elintasoon."

Suosittelen, että päivittäisit tietosi. Lue vaikka persujen oman lehden ns. yleisönosastojen kirjoituksia. Samoin MV-"lehden" nettisivut avaavat silmäsi. Suomalaisia pölhöpopulisteja on riittävästi häiritsemässä kunnon ihmisten elämää. Mitä nämä natsitunnuksilla rehvastelevat kaikenlaiset "odinistit"ovat muuta kuin räyhääjiä?
Otetaan lainaus persujen omasta lehdestä:

"Ajatteleva kansan osa haluaa täyttää suomen kaiken maailman terroristeilla,raiskaajilla ja vuohen nussijoilla!!! Pitäisikö lopetta ajattelu tykkänään?"

https://www.suomenuutiset.fi/raatikainen-helsingin...
Näin sitä tuetaan persujen kansanedustajaa! Lisää tätä!

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

En todellakaan halua lukea mitään yksittäisten kahelien ala-arvoisia purkauksia, jolla he vain yrittävät parantaa omaa huonoa ja kurjaa elämäänsä.. En ole koskaan edes yrittänyt etsiä muita mielipidekanavia, en edes uteliaisuudesta, enkä halua niitä täältä Puheenvuorostakaan lukea.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mustan barbaarin äidiltä voi kysyä virkamiesten rasismista.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Käy kysymässä, älä vaikerra!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Mustan Barbaarin äiti ja sisko oikeudessa virkamiehen vastustamisesta ja niskoittelusta"

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/20171122220055069...

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

"Kannattaa lukea kymmenet asialliset kommentit artikkelin lopusta. Ne kertovat, että suomalaiset eivät ole rasisteja eivätkä myöskään enää halua vaieta sellaisen propagandan kohteina."

Niin tosiaan kannattaa, sillä nuo kommentit todistavat että artikkeli puhui tärkeästä asiasta. Myös aikaisemmat tutkimukset ovat todistaneet että suomalaisten nuorten rasismi ja maahanmuuttovastaisuus on suurempaa kuin EU:ssa keskimäärin.

Tässä poimintoja niistä HS:n artikkelin "asiallisista" kommenteista:

. Jos henkilö ei sopeudu tai ei edes halua sopeutua suomalaiseen kulttuuriin ja tapaan elää, niin henkilö pitää palauttaa lähtömaahan ja nopeasti.
- nimim. hd1200cc

. Ymmärrän että on vaikea kun pitäisi vaalia omaa kulttuuria vieraassa maassa mutta pitäisi olla ainoastaan yksi ja se on sen maan mihin tulee. Ei voi elää omien tapojen mukaan vaan sopeuduttava paikallisiin sääntöihin ja tapoihin. Rivien välistä voi lukea että taas perimmäinen syy on Suomalalaiset jotka ei sopeudu tulijoiden kulttuuriin ja ymmärrä sitä, rahaa lisää on aina oikea ratkaisu.
- nimim. Ei paluuta

. Ompa halpaa syyttää ongelmista isäntäyhteiskuntaa ja ainaista rasismi-mörköä. Eikö näillä kundeilla ole mitään omaa vastuuta elämästään ja asettumisesta yhteiskuntaan joka loppupeleissä maksaa ja mahdollistaa kaiken.
- nimim. Henkka123

. ”Ulkomaalaistaustaisten nuorten on normaalien kehitystehtävien lisäksi kasvettava kahteen kulttuuriin. Siksi asiat kärjistyvät” Tämä on yksinomaan heidän vanhempiensa syy, jotka ovat repineet heidät juuriltaan.
- nimim. Miksi Aina

. Kouluttamaton ja kulttuurisesti vieras väestö ei sopeudu, ei kotiudu eikä työllisty. Pieni osa radikalisoituu. Yhteisöt ghettoutuvat.
Kun vastauksia ja ratkaisumalleja ei ole, syytetään ja syyllistetään kantaväestöä.
Rasismi on taikasana kaikkeen avuttomuuteen ja neuvottomuuteen todellisen ongelman edessä.
- nimim. Vakke

. Uskomatonta selittelyä! Samalla logiikalla sekin on varmaan jotakin kautta kantasuomalaisten rasismin syytä, kun eri maahanmuuttajatyhmät tappelevat keskenään.
- nimim. Silkkisametti

Summa summarum: persun mielestä kommenttipalstan persuvouhotus on "asiallista", vaikka juuri paljastaa sen rasismin jota heidän koko kannattajakuntansa edustaa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Miten nuo kommentit ovat rasistisia?

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Jyrki hoitaa aina päivän huumoripläjäyksen palstalle.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #37

Eli et osaa itsekään vastata. Kunhan halusit lässyttää.

Juha Hämäläinen

#24. Nuo keräämäsi kommentit ovat hyvin totuudenmukaisia. Suomeen on helpompi asettua kuin juuri minnekään muualle. Mamun sosiaaliturva on kattava ja koulutus ilmaista, sitä jopa tyrkytetään.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Ymmärrän että on vaikea kun pitäisi vaalia omaa kulttuuria vieraassa maassa mutta pitäisi olla ainoastaan yksi ja se on sen maan mihin tulee. Ei voi elää omien tapojen mukaan vaan sopeuduttava paikallisiin sääntöihin ja tapoihin. Rivien välistä voi lukea että taas perimmäinen syy on Suomalalaiset jotka ei sopeudu tulijoiden kulttuuriin ja ymmärrä sitä, rahaa lisää on aina oikea ratkaisu.
- nimim. Ei paluuta"
Lainaus on Salakarin lainausta.
Lainaus on tietämättömyyden huippua. Suomi ei ole ollut koskaan yksikulttuurinen maa. Meillä on ruotsalaista, venäläistä, juutalaista, lappalaista ja romaanikulttuuria ja näiden lisäksi muitakin kulttuureita iät ja ajat. Mutta vasta nyt tuo kulttuurien "sekamelska" on saanut kaiken maailman punaniskat aivan sekaisin. Mielenpahoittaminen on liian lievä ilmaisu tuolla porukalle. Persujen eduskunta-avustaja on näreissään kun hänen kirjoitustaan ei ole poistettu. Meni hyvä uhriutumistavoite kauniisti sanoen persuilleen. Yritä Erkki Saarinen enemmän. Kyllä se siitä!

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Luin Kallinen kommenttisi, mutta mikä esimerkissäsi on rasistista?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Etkö lue edes omia kirjoituksiasi? Vai onko ymmärryksen puute totaalinen?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Kun lukee täällä persujen juttuja joka päivä niin turha väittää etteikö Suomessa olisi rasismia.

On selvää, että se näkyy tavalla tai toisella myös maahanmuuttajien elämässä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Kyllä Suomessa rasismia on, Ahvenanmaalla.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Syrjinnän ja rasismin kohteeksi joutuvat myös Suomessa syntyneet etniseltä taustaltaan poikkeavat.

Hesarin kommenteissa puhuttiin pääsääntöisesti vain turvapaikanhakijoista.

Tilanne on siis paljon vakavampi kuin kuvitellaan.

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#39 ”Syrjinnän ja rasismin kohteeksi joutuvat myös Suomessa syntyneet etniseltä taustaltaan poikkeavat.
Hesarin kommenteissa puhuttiin pääsääntöisesti vain turvapaikanhakijoista.
Tilanne on siis paljon vakavampi kuin kuvitellaan.” Ketkä Suomessa joutuvat syrjinnän ja rasimin kohteeksi? Näkeekö täällä yksikään etniseltä taustaltaan poikkeava nälkää, on ilman terveydenhuoltoa tai asuntoa?
Puhumattakaan maahanmuuttajista, jotka ovat tietenkin syrjittyjä, mutta positiivisessa mielessä. Miksi te jauhatte jatkuvasti persuista? Kuinka lähelle todellisuus on tuotava ”humanistien” nokan alle, ennen kuin he havahtuvat urobiliinin lemuun.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Puhumattakaan maahanmuuttajista, jotka ovat tietenkin syrjittyjä, mutta positiivisessa mielessä. Miksi te jauhatte jatkuvasti persuista? Kuinka lähelle todellisuus on tuotava ”humanistien” nokan alle, ennen kuin he havahtuvat urobiliinin lemuun."
http://fi.handbookmedical.com/19_urobilin.shtml

Täytyi oikein tarkistaa, että mitä tuo Kauko Aallon hienostunut sivistyksellinen termi tarkoittaa. Suomennettuna se on kusemista. Ovatko ulkomailta tulleet kusseet kaukaa aallon harjalta hänen kintuilleen? Jos näin on niin suosittelen ettei hän mene ruotsilaivojen satamiin ja pysyy pois lentokentiltä. Siellä saattaa törmätä ulkomaalaisiin! Sitten vielä, Tallinnan laivoilla saattaa joutua kuulemaan mm. venäjää, viroa ja muita ulkomaan kieliä. Jopa kaljajonossa olen kuulluut farsia ja urdua. Ja tietysti myös ruotsalaisten tai tuota kummallista kieltä mongertavia Ahvenanmaan murteen käyttäjiä.

Mutta pieni muistutus Aallolle. Seuraavan kerran kun käyt vessassa (joko miesten tai naisten) muista vetoketju sekä mennessä että palatessa. Sinulla ei ole mitään uutta annettavaa.

Hyvä toki antaa vähästäänkään!

Käyttäjän KaukoAalto kuva
Kauko Aalto

#51 ”Suomennettuna se on kusemista.” Taitaa olla lukutaitokin hakusessa. Kusemista se ei ole, joten turha minun on metaforaa selittää.
”Mutta pieni muistutus Aallolle.” ”Seuraavan kerran kun käyt vessassa…..” Kiitos ystävällisestä neuvosta, joten kaiketi minunkin on sellainen Kalliselle annettava: seuraavan kerran kun menet vessaan älä sulje liian aikaisin vetoketjua, vaan anna valua päästä asti.

Toimituksen poiminnat