ErkkiSaarinen

Heijastuuko Saksan Vihreiden romahdus Suomeen?

  • kupla puhkeaa
    kupla puhkeaa

Vihreiden kupla puhkesi Saksassa, syynä katastrofaalinen energiapolitiikka.

“Vihreät ovat katoamassa useimmilta alueilta kokonaan”, kirjoittaa Der Spiegel.

Vihreät hävisivät kaikki paikkansa osavaltiovaaleissa maaliskuussa. Puolue ei saanut kokoon vaadittua viiden prosentin kannatusta. Myös sosiaalidemokraatit kokivat romahduksen kannatuksessaan kevään vaaleissa.

Äänestäjät saattoivat rankaista vihervasemmistopuolueita, koska Saksan sähköntuotanto ja jakelu lähestulkoon romahtivat tammikuussa huonosti tuottavien tuulimyllyjen ja aurinkopanelien vuoksi. Poikkeuksellisen pilviset säät ja epänormaalit tuulet aiheuttivat pitkiä sähkökatkoja. Koko valtakunnan verkko olisi pimentynyt tammikuun 24. ellei koko maan kaikkia varavoimaloita olisi otettu käyttöön, viimeisenä epätoivoisena keinona, kertoi Michael Vassiliadis, energialaitosten yhdistyksen johtaja.

Saksan oli pakko ottaa hiilivoimalat takaisin käyttöön vain pitääkseen valot päällä. Maan vihreässä energiasuunnitelmassa on kolmenkymmenen sellaisen voimalan sulkeminen vuoteen 2019 mennessä.

Saksan muodikas ja tehoton energiapolitiikka aiheutti viime vuonna yli puolen miljardin dollarin maksut sähköverkkoa vaurioittavien tuulipuistojen alasajosta.

Myös Suomessa Vihreät ovat profiloituneet tehottoman ja veronmaksajille kalliin tuulivoiman tukijoina. Tuekseen Vihreät ovat mittavan markkinoinnin avulla luoneet "vihreäenergia" mielikuvan, jossa keskeistä on hiilen ja ydinvoiman vastustaminen ja auronkoenergiasta ja tuulivoimasta jankutus.

Helsingissä Vihreät päättivät ajaa alas Hanasaaren hiilivoimalan, jonka piipusta tulee puhtaampaa ilmaa kuin ympäristön ilma (VTT:n selvitys). Helsinkiläisille päätös maksaa paljon, koska suunnitelmissa on rakentaa Vuosaareen noin 1–1,2 miljardia euroa maksava monipolttovoimala. Se voisi käyttää metsähaketta, pellettejä ja biohiiltä. Voi kysyä, että vainko mielikuvien tähden, jos kerran Hanasaari ei saastuta.

Saksalaiset ovat jo heränneet Vihreiden katastrofaaliseen energiapolitiikkaan, saa nähdä, koska kupla puhkeaa meillä.

http://www.spiegel.de/politik/deutschland/nordrhein-westfalen-wahl-ergebnis-stuerzt-gruene-in-die-krise-a-1147645.html

http://dailycaller.com/2017/05/15/german-green-party-collapsing-in-existential-crisis/

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Juha Hämäläinen

"Saksan oli pakko ottaa hiilivoimalat takaisin käyttöön vain pitääkseen valot päällä."

Kyllä kivihiilivoimalat on pitänyt valot päällä vaikka aurinko paistaisi ja tuuli viheltäisi.

https://de.wikipedia.org/wiki/Datei:Energiemix_Deu...

Tuolta näkee miten pienen osan aurinkotuulivoima lopulta tekee.

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

"...jonka piipusta tulee puhtaampaa ilmaa kuin ympäristön ilma (VTT:n selvitys)."

Tämä on nyt jo toinen kerta kun kuulen täällä tämän älyttömän väitteen. Ennen kun tämmöstä väitettä ryhdytään täällä tämän laajemmin käyttämään, niin voisiko joku (blogisti) esittää mistä tämä on otettu? Nyt nimittäin pahasti kuulostaa siltä, että jotain selvitystä on tulkittu aika pahasti väärin ja selvityksen tulosten pohjalta on vedetty täysin väärin oleva omia poliittisia päämääriä tukeva johtopäätös/mielikuva. Tällaisia ei soisi käytettävän oli kyse sitten hiili- tai tuulivoimasta.

Käyttäjän ZeiEizh kuva
Juha-Matti Hakala

Kyllä. Lähde väitteeseen olisi hyvä.

Sen tiedän että puhdistus on hyvää tasoa, mutta...

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Blogistilla taitaa koko esitys olla Stetsonista.Hiilikaivostyöläisten demari ay-pamppu Vassiliakiskin on näköjään nimetty energialaitosten yhdistysten johtajaksi jutun uskottavuutta lisäämään.

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Ylireagointi Fukusiman katastrofiin johti Euroopan energiamarkkinat pahan kerran sotkeneeseen epäjatkuvuustilaan.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Millä Japanissa korvattiin Fukushiman jälkeen suljettujen ydinvoimalaitosten sähkön tuotanto ?

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Sveitsi päätti eilispäivänä kieltää kansanäänestyksessä ydinvoiman lisärakentamisen jatkossa.Vieläpä selvällä enemmistöllä.Ylireagointia?

www.zeit.de/wirtschaft/2017-05/schweiz-volksabstim...

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Oheisesta saksalaisen Fraunhofer ISE:n linkistä voi tarkastella Saksan sähköntuotannon koostumusta:

https://www.energy-charts.de/downloads.htm

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Odottelen vielä toiveekkaana pragmaattisten ruotsalaisten päätöstä luopua tyystin ydinvoimasta! Yhtä päätöntä energiapolitiikkaa jo kauan sitten, nykyisin lienee unohdettua pelleilyä.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki

Ruotsalaisten luopuminen y-voimasta olisi tosiaan "hauskaa" nähdä ja kokea. Luopumista seuraavassa tilanteessa suurin kärsijä taitaisi olla Suomi niminen valtio, Ruotsi tuottaa tälläkin hetkellä noin puolet kuluttamastaan sähköstä ytimiä särkemällä, ja Suomeen tuotavasta sähköisestä energiasta miltei kaikki on peräisin lännestä.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Joo , siitä ruotsalaisten päätöksestä on kulunut jo n. 35 vuotta ja yhä edelleen Ruotsilla on yli kolme kertaa enemmän ydinsähkön tuotantokapasiteettia kuin Suomella.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Toivottavasti voimakas myrskyksi yltyvä vihervastainen tuuli yltää Suomeen asti ja kaikki tuulimyllyt romahtavat .

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Vaikea nähdä, että Angela Merkelin energiapolitiikka olisi syynä Saksan Vihreiden romahdukseen. Angela Merkel muutti kantansa ydinvoimaan Fukusiman tapahtumien vuoksi 2011. Vihreät oli Saksan liittohallituksessa 1998-2005. Se, että CDU menestyy, olisi pikemmin omiaan osoittamaan, että ihmiset ovat tyytyväisiä energiapolitiikkaan.

Maapäivävaalien tuloksissa ei kuitenkaan ole ensisijaisesti kyse energiapolitiikasta vaan turvapaikanhakijoista. Kölnissä ja ympäröivässä osavaltiossa demarit ja vihreät hävisivät sen takia, että toissa uudenvuoden yö Kölnissä ei ollut heillä hallussa.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Statistan mukaan Saksassa

-5% väestöstä on ehdottomasti ydinvoiman kannattajia
-15% kannattaa periaatteessa enemmän kuin vastustaa
-40% vastustaa jossain määrin
-40% vastustaa ehdottomasti
Tuosta voisi vetää johtopäätöksenä ydinvoiman ja vihreiden kannatuksen olevan aika lähellä toisiaan.Kummallista?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Saksalaiset hurraa, käyttävät maailman kalleinta sähköä. Eipä käy kateeksi. Viherpiipertäjät osuivat kyllä tavallisen kuluttajan nilkkaan, Saksa kun tukee teollisuusähköään.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Näinä päivinä pitäisi julkistaa tuulienergian tarjouskilpailukierroksen tulokset Saksassa.Tarkoittaen kuka toimittaa jatkossa pienimmällä tuella tietyn määrän.

Hannu Töyri

Tästä bokistin esille tuomasta Helsingin hiilivoimaloiden alasajosta sopisi kyllä keskustella enemänkin. Maailman parhaat hiilivoimalat tuhotaan täysin ideologissin perustein, ilman mitään kunnollisia selvityksiä korvaavasta energiasta, sen hinnasta, mistä se tulee tai onko se sitten puhtaampaa jne.

Toimituksen poiminnat