ErkkiSaarinen

Rautatieaseman leiri rikkoo monia lakeja

  • Rautatieaseman leiri
    Rautatieaseman leiri

Helsingin johdolle on epäselvää, onko leiri laiton. Kirjoitan tämän puheenvuoron vain siksi, että haluan, että laki on kaikille sama. Yhteiskuntarauhan takia.

Mikäli joku järjestää esimerkiksi Rautatieasemalla tapahtuman, eri viranomaisilla on seuraavia lakeihin ja normeihin perustuvia vaatimuksia.

Tilapäiset rakennelmat / Helsinki:

Yleisötapahtumaan rakennettavat tilapäiset rakennelmat esitetään tapahtuman pelastussuunnitelmassa.

Telttojen osalta on otettava huomioon mm. seuraavat asiat:

- teltan henkilömäärä on mitoitettu samoin kuin kokoontumistilan henkilömäärä (kts. henkilömäärä)

- telttakangas on syttyvyysluokkaa 1 (vaikeasti syttyvä SL1 tai vastaava)

-teltta on kiinnitetty tukevasti alustaansa valmistajan ohjeen mukaisesti esimerkiksi betoni- tai vesipainoin

-teltta on kiinnitetty tukevasti alustaansa valmistajan ohjeen mukaisesti esimerkiksi betoni- tai vesipainoin​

Turvatekniikan keskus TUKES:

Paloviranomainen luokittelee kaikki telttatilat sähkölaitteiden näkökulmasta ulkotilaksi eli tämä asia tulee huomioida, kun telttaa sijoitetaan sähkölaitteita.

Telttoja, grillikatoksia ja siirrettäviä vapaa-ajan asuntoja, rakennettaessa tulee ottaa huomioon Suomen rakentamismääräyskokoelman määräykset (mm. lujuuksien ja paloturvallisuuden suhteen) sekä pelastuslainsäädännön mukaiset paloturvallisuusmääräykset.

Kokoontumislaki 22.4.1999/530

Yleistä kokousta koskevan ilmoituksen tulee sisältää seuraavat tiedot:

5) järjestäjän asettamat järjestyksenvalvojat; sekä
6) kokouksessa käytettävät rakennelmat ja muut erityisvälineet.

Järjestysmiesten tulee olla koulutettuja järjestysmiehiä.

Järjestyksenvalvoja 21.8.2015/1085  

25 § Järjestyksenvalvojan tehtävät ja toimialue

Järjestyksenvalvojaksi saadaan asettaa vain henkilö, jolla on poliisin myöntämä voimassa oleva hyväksyminen järjestyksenvalvojaksi.

32 § Sivullisten ja ympäristön turvaaminen

Järjestyksenvalvojan on valvottava, ettei tilaisuudesta aiheudu vaaraa eikä kohtuutonta häiriötä sivullisille, liikenteelle taikka kotirauhalle. Järjestyksenvalvojan tulee toimialueellaan myös valvoa, ettei toisten omaisuutta vahingoiteta eikä aiheuteta ympäristölle muuta vahinkoa kuin mitä voidaan pitää hyväksyttävänä tilaisuuden tarkoitus ja muut olosuhteet huomioon ottaen.

Kuten tiedämme, on jo tapahtunut monenmoista vaaraa ja häiriötä (osa teltasta palanut, hirttohomma…)

Leiriytyminen

Leiriytymistä koskeva voimassa oleva sääntely on hajanaista. Leiriytymiseen, avotulen tekemiseen ja mahdollisiin rakennelmiin koskevaa sääntelyä sisältyy tällä hetkellä muun muassa ulkoilulakiin (606/1973), rikoslakiin, maankäyttö- ja rakennuslakiin (132/1999), terveydensuojelulakiin (763/1994), jätelakiin (1071/1993), pelastuslakiin (468/2003) ja sähköturvallisuuslakiin (410/1996) sekä lakia alemman tasoiseen sääntelyyn (esimerkiksi nestekaasuasetus, Suomen rakentamismääräyskokoelma sekä kauppa- ja teollisuusministeriön päätös nestekaasuasetuksen soveltamisesta, alueiden käytön suunnitelmat eli kunnalliset kaavat).

Maankäyttö- ja rakennuslaissa säädetään toimenpideluvan tarpeesta, josta on tarkemmin säädetty asetuksessa. Asetuksen mukaan toimenpidelupa tarvitaan asuntovaunualueen tai vastaavan alueen sekä yleisöteltan tai vastaavan perustamiseen tai rakentamiseen.

Nestekaasuasetusta en lähde tässä nyt lainaamaan, koskapa kaikki ovat nähneet jo kuvia sen asetuksen rikkomisesta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Sitä minäkin olen ihmetellyt, että mistä lähtien Helsingissä voi telttailla, missä sattuu huvittamaan? Minulla ei nyt satu olemaan telttaa, muutenhan voisin tulla ja pystyttää sen jonnekin Helsingissä ihan ilmaiseksi, jos tulee halu harrastaa kotimaanmatkailua, eikö näin? Tulisi kyllä paljon halvemmaksi kuin leirintäalue.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ihan tosissasiko kohdistat sanasi vain turvapaikanhakijoiden ja heidän tukijoidensa leiriä kohtaan? Todella uskottavaa sitten sanoa haluavansa, että laki olisi kaikille sama.

Järjestyshäiriöitä ym. epäasiallista on ollut paljon enemmän siellä rasistien leirissä.

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen

Lain pitää olla kaikille sama, mutta kuten pikkupojat sanovat "noi alotti sen".

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Laitoit näköjään teltan tuhopolton yrityksenkin turvapaikanhakijoiden mielenosoituksen. Logiikka? Uhri on siis jotenkin vastuussa?

Jorma Kinnunen

Poliisin tutkinta on ymmärtääkseni kesken, eli ei ole poissuljettu vaihtoehto, että palo olisi saanut alkunsa leiriytyjien oman toiminnan tuloksena. Tuollahan on kuvien perusteella ainakin kaksi grilliä. Helpostikos tuo vahingossa syttyy palamaan ja syy on kätevä vierittää rasistien niskoille ja samalla saa sympatiaa.

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen

Yritän nyt vääntää rautalangasta vielä kerran, että menisi jakeluun: molemmat leirit rautatieasemalla rikkovat tekstissä esiin nostamiani normeja ja siksi ne pitäisi purkaa (ne leirit, ei normit). Lain pitää olla kaikille sama - paperillisille ja paperittomille. MOT.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Sitten olisi varmaan ollut parasta kirjoittaa selvästi molemmista leireistä eikä vain toisesta. Nyt menee pahasti selittelyn puolelle.

Jaakko Häkkinen

Esa voisi katsoa sen Suomi Ensin -porukan kuvaaman videon, josta näkyy, että tulipalo alkoi teltan SISÄPUOLELTA. Hirveä tarve vain syyttää ulkopuolisia juhlapaikanhakijoiden omista töppäyksistä... Puolueellisuutesi on äärimmäistä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Korkeasti koulutettuna esiintyvä ihminen ja pitää Suomi ensin-lauman videoita asiallisena tietolähteenä?
Itse olen poliisin tiedotusvälineille antaman tiedon varassa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #8

Itse olen poliisin tiedotusvälineille antaman tiedon varassa.

Säälin sinua.

Jorma Kinnunen Vastaus kommenttiin #8

Jos videolla näkyy, että telttailijat aiheuttivat palon itse, niin ei sillä ole todistusarvon suhteen väliä kuka sen on kuvannut. Hyvinhän tuo Suomi ensin -porukan kuvaama video kelpasi poliisillekin todisteeksi tuossa tapauksessa, jossa ulkomaalaistaustainen nainen väitti joutuneensa ko. porukan pahoinpitelemäksi mielenosoituksen yhteydessä. Videolta selvisi, että ulkomaalaistaustainen nainen valehteleli.

Osalle Puheenvuorossa kirjoittavista ei kelpaa edes rikostilastot faktaksi, kun tilastojen paljastamat faktat eivät sovi omaan maailmankuvaan.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mutta, mutta älkää unohtako niitä suomalaisia naisia, joita on paljon ja joiden joukossa on oikeustieteeseen hyvin perehtyneitä henkilöitä. He puolustavat näitä negatiivisen päätöksen oikeuksista saaneiden ns. oikeuksia vaikka mihin saakka.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset