ErkkiSaarinen

Onko ääriliikkeitä Suomessa vain oikealla?

  • Onko ääriliikkeitä Suomessa vain oikealla?

 

Ei tietenkään ole. Väkivaltaan syyllistyneitä ääriliikkeitä on tänäkin päivänä myös ns. vihervasemmistossa.  Esimerkiksi viime keväänä (28.4) poliisi otti Oulussa kiinni 35 henkilöä, kun he polttivat poliisiauton väkivaltaisessa mielenosoituksessa Pyhäjoen ydinvoimalatyömaan läheisyydessä.

Kiinni otettuja epäiltiin muun muassa virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta ja törkeästä vahingonteosta.  Alustavan arvion mukaan kiinni otetuista noin puolet oli ulkomaalaisia eli kyse on myös järjestäytyneestä rikollisuudesta. Tämä uutinen oli julkaistu mm. Turun Sanomissa, mutta ei Helsingin Sanomissa. Hanhikivenniemen ydinvoimatyömaalla 29.3. oli poltettu useampi vartiointiliikkeen auto ja vastuun iskuista otti nettisivuillaan vasemmistoanarkistinen taho. Kansalaisia ihmetytti tapauksen ympärillä vellova mediahiljaisuus, myös YLE:n osalta.  

Nämä tapaukset ovat esimerkkejä vihervasemmiston ääriliikkeistä. Miksi niistä ei nouse kovaa haloota eduskunnassa tai valtakunnallisissa medioissa?  Eikö kaikkien ääriliikkeiden väkivaltaisuuksiin pidä vastata yhteiskunnassa samalla tavalla, onko jonkun liikkeen väkivalta hyväksytympää kuin toisen liikkeen? Hyviä kysymyksiä, joihin en osaa tyhjentävästi vastata.  Mutta selvää on, että vihervasemmiston edustajat Li Andersson ja Ville Niinistö ottavat tilanteesta kaiken poliittisen hyödyn ja hallitsevat nyt lausunnoillaan median ilmatilaa. Joko olet suvaitsevainen vihervasemmiston kannattaja tai oikeistolaisen ääriliikkeen tukija. Eduskuntavaalit toisensa jälkeen kuitenkin näyttävät totuuden 90% Suomen kansasta ei ole kumpaakaan.

Otaksun, että erityisesti Helsingin Sanomien ja Yleisradion uutistoimitukset flirttailevat vihervasemmiston ääriliikkeiden kanssa. Mutta flirttailua on vaikeaa todentaa siksi, koska se tapahtuu vaikenemalla. Läpi sormien katsottavista väkivallanteoista ei uutisoida. YLE:kin alkoi kertoa Ruotsin jatkuvista autonpolttomellakoista, vasta kun julkisuus sen siihen painosti. Näin näiden valtamedioiden lukijoille ja katselijoille syntyy mielikuva, että vain oikeistossa on ääriliikkeitä, ei muualla.

Tässä ko. tiedotusvälineet edistävät kansan kahtiajakautumista ja vastakkainasettelua. Holtin ihmisten mielestä väkivalta on väkivaltaa tuli se sitten natseilta, kommunisteilta, ekoterroristeiltä tai maahanmuuttajilta. Mutta kun valtamedia tiedottaa vain toisesta laidasta, kokee suuri osa kansasta, ettei heidän näkemyksiään kuunnella tai arvosteta – ne kun eivät mahdu uutistarjontaamme. Tuloksena on vihanpurkauksia pubeissa ja kahviloissa, mielenosoituksia kaduilla, joukkokerääntymisiä julkisille paikoille somen avulla jne.

Ehdotan, että puolueiden puheenjohtajat käsi kädessä eduskunnan edessä luettelevat kaikki äärijärjestöt, joita on syytä vastustaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Onko joku tämän vihervasemmiston kansanedustaja poseerannut näiden kanssa kuten Olli Immonen teki natsien kanssa?
Entä onko joku kansanedustaja antanut heille setämäisesti vinkkejä seuraavaa kertaa varten, kuten Juho Eerola Jyväskylän kirjastopuukotuksen jälkeen?
Tai onko jonkun 'vihervasemmiston' kansanedustajan avustaja lähettänyt jäsenhakemusta tmv. Hanhikiven porukoille, kuten persujen suunnasta on tehty Vastarintaliikkeelle?
Oletko huomannut, onko jonkun 'vihervasemmistolaisen' puolueen kansanedustajan avustaja on tehnyt yhteistyötä väkivaltaisen äärivasemmston kanssa, kuten rasistien ja natsien kanssa on mm. Terhi Kiemunki mielenosoituskyytejä järjestellessään tehnyt?
Eikä muuten taida olla kenelläkään olla käynyt natsitervehdyksiä vastaavaa tekevää vierasta eduskunnassa?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Esa Mäkinen, sinähän et salli keskustelua blokissasi vaikka kuulut sananvapautta kannatavaan kokoomuspuolueeseen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vai että Kokoomukseen... Nyt meni googletukset pahasti pieleen. En ole se riihimäkeläinen autokauppias - vai mikä se nyt oli- joka on kait kok-valtuutettukin :-) Minähän olen kauhia änkyrävihreä, oikein tummanvihreä maaseudun kiukkuinen ukko, hädin tuskin viitsin puolueessa roikkua. Suvaitsevainen en ole tippaakaan, semmoiseksi älkää vaan erehtykö nimittämään, en esim omaa minkäänlaista sietokykyä idioottipersujen (lue: kaikkien) tai minkäänlaisten alistavien uskovaisten suhteen.

(Kirjoita Aimo eteenpäin ja mieluiten yläviistoon vievää asiaa, äläkä rivin, parin asiaanliittymättömiä hirnahduksia, niin saattaa uksi aueta. Jos kiertää blogista toiseen kyselemässä erottamisestaan persuista, että joko on pöytäkirja tarkistettu jne. niin saattaahan joku kyllästyä semmoiseen.)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #15

Sinä ainakin olet kyllästynyt, kun olet pannut minulle kommentointikiellon blokiisi, mutta aluatahan on sinun.

Pekka Iiskonmaki

Ääriliikkeitä on vain vasemmalla. Kansallissosialistit eivät kannata liberaalia markkinataloutta.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Äärivasen ja äärioikea näppärästi ovat aika samaa shittiä. Paskan kolikon eri puoliskot vain. Ja usein yksinkertaisena tilanne on noin..... ehkä vasen/oikea erottelut saati äärivasen/äärioikea pitäisi vähän muuttaa, mutta kun niillä on niin iso historiallinen painolasti, niin muutos on tuskien taival... ajan kanssa tapahtuu, mutta sitä ennen ... mielipuolista hulluutta monin tahoin. Nice, NOT!

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Siinä vielä lisää Ylen uutisoimattomuutta. Ei nyt ihan puuta heinää parane persunkaan suoltaa.

http://yle.fi/uutiset/ydinvoimavastustajien_otteet...

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Käytät virheellisesti ja harhaanjohtavasti sanaa vihervasemmisto kirjoituksessasi. Autoja polttavat ydinvoiman vastustajat ovat äärivihreitä.

Tukijoukot ovat joka tapauksessa tuominneet väkivaltaisuudet ja aikovat jatkaa toimintaansa rauhanomaisesti.

http://yle.fi/uutiset/tukijoukot_irtisanoutuvat_py...

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Varmasti Suomessa on julkisuushakuisia ääriliikkeitä erilaisten asioiden ajamiseksi niin vihreissä kuin vasemmistossakin.
Miksi niistä ei sitten nosteta samanlaista haloota kuin "persujen" piilohyväksymien ääriliikkeiden toiminnasta?
Blogistille ja muillekin tiedoksi, "ne" muut eivät ole tappaneet yhtään ihmistä.

Pekka Iiskonmaki

#7
Demarien tekemä suuri murha-aalto oli n. sata vuotta sitten. Sen jälkeen on uhrit olleet välillisiä ja yksittäisiä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tanner oli mielstäsi terrosisti?

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Heh, äärivihreitä, äärivassareita, äärioikeistoa/vastarintaliikettä, ääri-sitä-sun-tätä. Ai niin ääri anarkistit ja kaikki kehuvat itsensä olevan poikkeus muista ja paremmalla asialla.

Joskus naiivina ehkä joku ajatteli että kepu-kokkari-persu-demari porukka olivat ainoita puolihulluja... pah, liian yksinkertaista... vallanhimo liittyy mm. osaltaan näihin peleihin. Hyväksi käytettäviä omia hölmöjä sitten keräillään...... "anteeksi" että jättäydyn pois näistä bileistä.

Ymmärrättekö yhtään miksi monet eivät äänestä? Ymmärrätte varmaan, koska ette ole typeryksiä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Poliisin tiedotteen mukaan väkivaltaisten ääriliikkeiden painopiste on tällä hetkellä oikealla.
Tämä ei sulje pois äärivasemmiston tappelunhalua, mutta sen pitäisi sulkea kirjoittajan into kysellä asioista jotka ovat yleisesti tiedossa.
Suurempi osa on oikealla.
Vasemmistolaisia tuhopolttoja ei liene viime aikoina sattunut. Ei myöskään kuolemaan johtaneita pahoinpitelyjä, jos siitä on nyt kyse.

Oikealla. Ei pelkästään, mutta leimallisemmin.

Niko Sillanpää

"Vasemmistolaisia tuhopolttoja ei liene viime aikoina sattunut."

http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Eläinaktivistit-ilmoittivat-sytyttäneensä-Vantaan-bussipalon-miljoonavahingot-Pohjolan-Matkalle/781198

Tuo siis kesäkuussa. Sittemmin Hanhikivi-mellakka, viime itsenäisyyspäivän mellakassa 130 kiinniottoa.

Pahoinpitelyitä kieltämättä enemmän Ruotsissa ja Keski-Euroopassa.

Mutta pointti ei kyllä ole (tai ainakaan pitäisi olla) tässä(kään) mikään typerä body count tms. -vertailu, vaan

1) Vihreiden, "perustuslakiblogin" ja nyt median ym. maanisesti ajama "järjestäytyneen rasismin" (joka muuten on käsitteenä niin tulkinnanvarainen, että ei sovi lakitekstiin) kriminalisointi puuttuu potentiaalisesti ainoastaan yhteen ekstremismiin, vaikka järkevämpää olisi puuttua yleisemmin kaikkeen ekstremismiin. Miksi ko. tahot haluavat jättää islamilaisen, vihreän ja punaisen ekstremismin ulkopuolelle, voi kukin miettiä. Islamilainen ekstremismi on kuitenkin ylivoimaisesti vaarallisin kansainvälisen ekstremismin muoto.

2) Miksi media haluaa raivoisasti valkopestä ja paremminselittää islamilaista ekstremismiä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Miksi poliisi tiedottaisi valkopesuillen?

Nyt menen pelaamaan 90-luvun Railroad Tycoonia. Paremminselittelemättä.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #13
Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--2) Miksi media haluaa raivoisasti valkopestä ja paremminselittää islamilaista ekstremismiä.

Kuka valkopesee ISISiä?

Olet oikeassa siinä, että vasemmistoradikalismi on yhtä vaaralista, Saksassa on kokemusta molemmista.

En oikein ymmärrä sitä, jotta jihadismi rinnastetaan eurooppalaiseen vasemmistoradikalismiin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #17

ISIS:iä harva islaminuskoisten ulkopuolella, mutta islamia valkopestään länsimaisessa mediassa suorastaan raivokkaasti yrittämällä häivyttää ISIS:n, ISIS:n tekojen ja islamin aivan suora yhteys; Tuskin mikään liike maailmassa toimii niin kirjaimellisesti Koraanin ja Hadithtien mukaan kuin ISIS.

Tuo lista ei ollut kombinoiva, erottelisin viherekstremisminkin ja äärivasemmistolaisuudenkin toisistaan, vaikka niissä suuri leikkaus onkin.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kaksi vasemmistolaista klaania kommunistit ja kansallissosialistit hakevat rähinöintitempauksillaan julkisuutta - aivan kuten köyhtyneessä Weimarin Saksassakin aikoinaan.

Jaakko Laurila

Jos suljetaan ääripäät, ihmiset sieltä ääripäistä siirtyvät lähimpiin päihin joita ei ole suljettu, tyyliin kun kommarit lopettivat niin ex-kommarit siirtyivät vihreisiin, ja vihreä liitto muuttui kommunistikerhoksi.

Sitten pitää sulkea nekin uudet ääripäät, aina siihen asti, kunnes ei ole enää ääripäitä ollenkaan, on vain vahteja, jotka kyttäävät ihmisten ajatuksia.

Pohjois-Korea!

Toimituksen poiminnat