ErkkiSaarinen

Hyvä kotouttaminen ei voi Suomessa koskea massoja.

  • Kotouttamista
    Kotouttamista

Brysselin tapahtumat ovat nostaneet taas esille kysymyksiä siitä, kuinka voimme torjua terrorismia. Esimerkiksi Kokoomus nostaa FB-sivullaan näyttävästi esille suomalaisen marginaalirasismin, näin tekee myös Helsingin Sanomat eri kirjoituksissaan.

Moni toteaa aivan oikein, että ISIS järjestäytyy ja sitä johdetaan Irakissa ja Syyriassa. Siksi ISIS pitäisi nujertaa omassa kalifaatissaan. Samoin todetaan, että Euroopassa radikalisoitumista muslimien keskuudessa tapahtuu, jos he ovat työttömiä ja syrjäytyneitä.

Itse en usko, että maamme marginaalisen rasismin torjunta on ratkaisu mahdollisesti täällä syntyviin ongelmiin. Rasismi on edelleen Suomessa vähäistä, vaikka siitä kirjoittelu on selvästi lisääntynyt. Jokaiseen mahdolliseen tapaukseen reagoidaan nyt herkästi ja rasismi saadaan näyttämään joltain uudelta ilmiötä. Rasismia ei ole se, jos moni ihmettelee, miksi otamme salakuljettajien tuomia ja Euroopan läpi matkustaneita nuoria miehiä maahamme ja tarjoamme heille välittömästi asunnon, koulutuksen ja sosiaaliturvan. Nyt emme siis ota kiintiöpakolaisia YK:n alaisilta pakolaisleireiltä. Ei ole varaa.

Millaisella maahanmuuttopolitiikalla ehkäisemme, syrjäytymiseen ja terrorismin kasvu?  
Ratkaisu: otamme Suomeen aitoja pakolaisia vain sen verran, kun pystymme heitä hyvin kotouttamaan. Niin tehtiin ennen vuotta 2015 ja tähän käytäntöön pitää nyt palata. Näin todelliset sota- ja vainopakolaiset saavat turvaa, koulutusta ja työtä. He saavat vuokra-asuntoja muiden suomalaisten joukosta. Etenkään pääkaupunkiseudulle ei silloin synny Ruotsin kaltaisia slummeja, joissa maahanmuuttajat ovat työttöminä ja elävät täysin omissa kulttuureissaan. Kulttuureissa joiden monet tavat ovat usein lainsäädäntömme vastaisia, kuten naisten ja tyttöjen alistaminen. Juuri näissä slummeissa on terrorismin kasvualusta. Suomi on pieni maa ja veronmaksajien rahoittamat sosiaalibudjetit eivät kestä kovin suuren joukon kotouttamista. Kenenkään etu ei voi olla suurten joukkojen kotoutumattomuus ja syrjäytyminen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Juha Kuittinen

Otettaisiin vain kiintiöpakolaisia. Sitten voitaisiin ottaa kiintiön ylikin mutta tämä ylimenevä määrä kustannettaisiin vaikka vapaaehtoisen pakolaisveron avulla.

Vapaaehtoisen pakolaiveron avulla turvattaisiin niidenkin tasa-arvo, jotka todella haluavat auttaa.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Koska terrorismi kerran aiheutuu suomalaisten nykyisestä, väärästä ajattelusta, olisi looginen johtopäätelmä, että meidän pitää siirtyä ajattelumaailmassa takaisin 50-luvulle - silloin kun ei ollut terrorismia. Vanhat koulukirjat kuvineen ja stereotyyppeineen ovat vielä tallessa, joten ei muuta kuin tuumasta toimeen.

Toinen, ehkä todennäköisempi selitys on, että joistakin ihmisistä tulee terroristeja täysin riippumatta siitä, mitä minä ajattelen. Edellytykset toiminnalle luodaan järjestämällä näille ihmisille alueita, ns molenbeekkeja, joissa heillä on paikallisen väestön tuki ja johon edes poliisi ei uskalla mennä. Muutenhan tuollainen toiminta ei onnistu.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Erinomainen kirjoitus Erkki Saariselta!

Poliittinen eliitti puhuu rasisimista, koska he eivät halua puhua oikeista ongelmista.

ISIS käyttää häikäilemättä hyväkseen Euroopan epäonnistunutta maahanmuuttopolitiikkaa; Tarpeeseen perustumaton maahanmuutto on varma resepti kaikenlaisiin ongelmiin ja vahingollista kaikille sen osapuolille.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Mitä Euroopan maata voisimme käyttää esimerkkinä onnistuneesta islamilaisten kotoutumisesta?

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen

Suomea muuten, paitsi irakilaisten työllisyyden osalta.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Eli näin ollen on hyväksyttävä ettei kotouttaminen tule estämään osan radikalisoitumista, sen kanssa on vaan pyrittävä tulemaan toimeen?

Käyttäjän ErkkiSaarinen kuva
Erkki Saarinen Vastaus kommenttiin #6

Ei, vaan kotouttamistoimia on tehostettava, tehtävä pakolliseksi (suomenkielen taito, työharjoittelu yms.). Tällaisia muutoksia hallitus onkin nyt tekemässä.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

#5 Onko somalialaiset mielestäsi oikeita työmuurahaisia?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset